O školi

Stranica je u pripremi…

Škola je osnovana 1968. godine i nosila je naziv JU Osnovna škola “Ahmet Fetahagić“ sve do 1993. godine. Iste 1993. godine je dobila novi naziv JU Osnovna škola “Nafija Sarajlić“. Škola se nalazi na području općine Centar. Školska zgrada, izgrađena je 1968. god. i ima oko 2000 m2 korisne površine, od koje, na učionice otpada 784 m2. Rekonstrukcija škole je rađena školske 1996/1997. godine. Tako je konačno školske 1997/1998. godine nastavni proces počeo da se odvija u matičnom objektu.

Adaptaciju zgrade je pomogao humanitarni ured ECHO-a UNIJE i to Italijanska humanitarna organizacija pod nazivom „Internos“. Djelimičnu sanaciju je pomogla i Općina Centar. Općina je finansirala i sportski teren u školskom dvorištu.

 

Radni prostor, po osnovi funkcionalnosti, je uslovan i odgovara svojoj namjeni za odvijanje odgojno-obrazovnog procesa. Nastavni proces se izvodi u dvije smjene.

Stranica je u pripremi...

Direktorica

Aida Petković Direktorica OSNS

Petković Aida

Direktorica škole JU OŠ “Nafija Sarajlić”

Text

Text

Vizija

Želimo školu kreativnog i inovativnog okruženja koja će koristiti savremene metode rada kako bi učenike pripremili za cjeloživotno učenje. 

Misija

Saradnjom učenika/nastavnika, roditelja i lokalne zajednice
stvaramo kvalitetno i poticajno okruženje za lični rast i razvoj
učenika.

Vrijednosti

Prilagođavamo i poboljšavamo metode i oblike rada radi razvoja naprimjerenih i najučinkovitijih praksi. 

Zanimljive lokacije u blizini naše škole...

Vodopad Skakavac

Vodopad Skakavac se nalazi 12 kilometara sjeverno od Sarajeva, iznad sela Nahoreva. Visok je 98 metara, što ga čini drugim vodopadom po visini u Evropi.

Stadion Koševo

Olimpijski stadion Asim Ferhatović – Hase, poznatiji kao stadion Koševo je višenamjenski stadion u Sarajevu.

ZOO vrt Pionirska dolina

TEXT (STRANICA JE U IZRADI)

Park Betanija

Park Betanija – Jezero nalazi se svega 15 min od centra grada, na padini ispod gradskog porodilišta i jedan je od najvećih parkova u Sarajevu. Pored pješačke staze u parku je izgrađena trim i biciklistička staza duga 1.200 metara kao i dječije igralište sa klackalicama, tobogan i klupe za odmor

Scroll to Top