Vuneno  pozorištance “

Danas su učenici V2 u pratnji razrednice Suzane Timarac posjetili JU Centar kulture i mladih i učestvovali na radionici “Vuneno pozorištance”. U bajkoviti svijet stvaranja lutaka od vune uvela ih je tekstilna umjetnica Željka Lemez. Djeca su se zabavila i kreirala lutke po vlastitom ukusu koje će čuvati kao uspomenu na ovu neobičnu aktivnost.

Sjećanje na voljene

Posjeta mezaru naše drage kolegice Amne Pašić Krečar. Danas, 10.01.2023. smo obišli njen mezar i položili cvijeće. 

ZAGREB KIDS WINTER TROPHY 2023

Proteklog vikenda, u periodu od 15. do 17. decembra 2023. godine u Zagrebu, održan je tradicionalni međunarodni dječiji malonogometni turnir „Zagreb kids winter trophy 2023“. Na turniru su nastupile 132 ekipe sa preko 1300 mladih nogometaša iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i domaćina Hrvatske. 
U kategoriji 2013. godišta naši učenici Leis Merzić, učenik V-2 odjeljenja i Benjamin Mujan, učenik V-1 odjeljenja su zajedno sa svojim timom ŠF Bambinosi, bez ijednog poraza, osvojili PRVO mjesto na turniru. Čestitamo našim učenicima Leisu i Benjaminu na ostvarenim uspjesima i zapaženim rezultatima.

PRVO MJESTO NA TURNIRU !!?!

Posjeta kinu

U srijedu, 13.12.2023. godine učenici i učenice tri odjeljenja petog razreda u pratnji svojih razrednika/ca  posjetili su kino Cineplexx.  Uživali su u druženju i gledanju animiranog muzičkog filma „Želja“ u produkciji “Walt Disney Animation Studios”.

Posjeta kinu Cineplexx

Unaprijeđenje digitalnih vještina

Dragi učenici i poštovani roditelji naše škole,

S ponosom najavljujemo realizaciju iznimno važnog projekta u našoj školi koji će unaprijediti digitalne vještine učenika IX razreda i njihovih roditelja. Ovaj projekt predstavlja ključnu inicijativu u cilju osiguranja bolje budućnosti za naše mlade generacije i osposobljavanja naših građana za sve izazove digitalnog doba. Cilj projekta “Unaprijeđenje digitalnih vještina” je omogućiti učenicima IX razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima sticanje potrebnih digitalnih kompetencija koje su od suštinskog značaja u današnjem svijetu. Kroz ovaj projekt želimo potaknuti učenike da postanu samostalni i sigurni korisnici digitalnih tehnologija te podržati roditelje u razumijevanju i praćenju digitalnog svijeta svoje djece.

Učenici IX razreda

Edukacijske radionice za učenike: Organizirat ćemo niz radionica za učenike IX razreda kako bismo im pružili osnovna znanja o digitalnoj sigurnosti, upotrebi interneta i digitalnim alatima za učenje.

Roditelji učenika IX razreda

Predavanja i radionice za roditelje: Roditelji su ključni u podržavanju i usmjeravanju svoje
djece u digitalnom svijetu. Stoga ćemo organizirati seriju radionica za roditelje kako bismo ih
informirali o online sigurnosti, praćenju dječjih aktivnosti na internetu i komunikaciji s djecom
o digitalnom svijetu.

Konsultacije sa nastavnicima

U nastavku možete preuzeti tabelu konsultacije nastavnika – JU OŠ “Nafija Sarajlić”

interview, job, icon-1018333.jpg

Dragi učenici, roditelji i nastavnici - DOBRO NAM DOŠLI !

Sretan početak školske godine

U petak 01. septembra/rujna 2023. godine počinje nova školska godina. U nastavku je prikazana satnica za predmetnu i razrednu nastavu. 

Svečani prijem prvačića je u 14:00 h

Učenici od II do IV razreda

Satnica: 8:00 do 9:30 h

Učenici od V do IX razreda

Satnica: 10:00 do 11:30 h

Scroll to Top