OBILJEŽAVANJE SEDMICE MIRA I EKOLOŠKE SVIJESTI

U znak jačanja ideala mira među svim narodima i zemljama 21. septembra se širom svijeta obilježava Međunarodni dan mira. Ovaj bitan datum je osnovala Generalna skupština UN 1981. i od tada svake godine na ovaj dan potiče sve pojedince, organizacije i nacije da podijele poruku mira kroz svoje jednostavne akcije. U našoj školi su u protekloj sedmici u sklopu obilježavanja vezanih za Sedmicu mira i ekološke svijesti realizirane razne aktivnosti.

Članovi i članice Recitatorske sekcije pod rukovodstvom nastavnice Suzane Timarac su realizovali radionicu – istraživački rad: biranje najljepših stihova s porukama mira uz slogan  „Bijeli se golub budi“.

Za učenike/ce sedmog razreda u okviru predmeta Građansko obrazovanje nastavnica Alena Barlov – Siddi je organizovala radionicu pod sloganom „Mirom do ljudskih prava“, a učenici/ce mlađeg uzrasta su u okviru sekcije Mali ekolozi koju vodi nastavnica Ifeta Šuvalija čistili i uređivali školsko dvorište.


MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI

INTERAKTIVNE RADIONICE, PANOI,  PAMETNE STEPENICE

Povodom 8.septembra, Međunarodnog dana pismenosti, u petak, 6.septembra 2019. godine, u našoj biblioteci i na časovima Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti, te na časovima odjeljenskih zajednica održane su interaktivne radionice s osvrtom na promociju pismenog društva. Razgovarano je o stvarnim činjenicama gdje su naši učenici/učenice posebno naglasili/le  koje korake treba poduzeti za unaprijeđenje čitalačke pismenosti svih učenika. Također, učenici su naglasili da trebaju učiti o vještinama medijske pismenosti, odnosno da znaju koristiti, kreirati i dijeliti medijske sadržaje i korisne informacije.  Učenici nižih  su posebno bili oduševljeni jednostavnim zadatkom koji je podrazumijevao prepisivanje riječi sa naših novih “pametnih stepenica”.


Preuzeto sa Grad Sarajevo – gradska administracija

Gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka, poželio je uspješan početak nove školske godine učenicima, a posebno prvačićima, tokom današnje posjete Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“;Sretan i uspješan početak nove školske godine, poželio sam učenicima, a posebno prvačićima, tokom današnje posjete Osnovnoj školi „Nafija Sarajlić“. 

Pred vama je najuzbudljivije razdoblje vašeg života koje nikada nećete zaboraviti. Smjelim koracima krenite u osvajanje novih vještina, u sticanju novih znanja, postavljajte očekivana i manje očekivana pitanja. Čvrsto vjerujem da će svako od vas ponaosob sutra mijenjati budućnost našeg grada i domovine nabolje. 

Uputio sam riječi podrške učiteljima i nastavnicima, naglašavajući njihovu odgovornu i dragocjenu zadaću da svoja znanja s ljubavlju i strpljenjem prenose novim generacijama.


Rasporedi prvih razreda

Raspored I-1


Raspored I-2


Raspored I-3
Obavijest

NASTAVA  U PONEDJELJAK, 02.09.2019. GODINE ĆE SE REALIZIRATI U DVIJE SMJENE:

PRVA SMJENA U 9:00 SATI UČENICI/CE:  V,VI, VII,VIII i  IX RAZREDA;

DRUGA SMJENA U 11:00 SATI UČENICI/CE: II, III i  IV RAZREDA.

PRIJEM PRVAČIĆA U 15:00 SATI U HOLU ŠKOLE.

NASTAVA U UTORAK 03.09.2019. GODINE ĆE SE ODVIJATI PREMA UTVRĐENOM RASPOREDU SMJENA ZA ŠKOLSKU 2019/2020. GODINU

PRVA SMJENA U 8:00 SATI UČENICI/CE: V,VI, VII,VIII i  IX RAZREDA;

DRUGA SMJENA U 14:00 SATI UČENICI/CE:  I, II, III i  IV RAZREDA

MOLIMO UČENIKE/CE OD II DO IX RAZREDA DA PRVI DAN ŠKOLE 02.09.2019. GODINE PONESU PRIBOR (SVESKU I OLOVKU ZA ZABILJEŠKE)

SARAJEVO, 28.08.2019. GODINE                                                                                         DIREKTOR ŠKOLE: Aida Petković, prof.


SPISAK UDŽBENIKA, PRIRUČNIKA, ZBIRKI I RADNIH SVESKI  KOJI ĆE SE KORISTITI U ŠKOLSKOJ 2019/2020. GODINI


Obavještenje

Obavještavaju se đaci osnovnih i srednjih škola kao javnih ustanova Kantona Sarajevo da u toku raspusta, uz postojeću iskaznicu za školsku
2018./2019.godinu mogu kupiti kupone za javni gradski prevoz za juli i avgust 2019.godine i to :
– đaci osnovnih škola od I-IV razreda po cijeni 13,80 KM sa uračunatim PDV
– đaci osnovnih škola od V-IX razreda po cijeni 20,20 KM sa uračunatim PDV
– đaci srednjih škola čija je udaljenost od škole do mjesta stanovanja veća od 2 km za korištenje jedne zone po cijeni 16,00 KM, dvije zone po
cijeni 23,00 KM, tri zone 24,50 KM i četiri zone 29,80 KM sa uračunatim PDV
– đaci srednjih škola čija je udaljenost od škole do mjesta stanovanja do 2 km po cijeni 19,10 KM sa uračunatim PDV. 


Posjeta Ajdinovicima 10.6. 2019. godine.

Aktiv drugog razreda je posjetio sportsko-rekreativni centar Ajdinovici 10.6. 2019. godine. Učiteljice Amna Pašić Krečar, Ifeta Šuvalija i Irnela Karić su organizirale izlet sa 65 učenika.U školi Nafija Sarajlić je po prvi put organizirano takmičenje razreda u učenju i vladanju u školskoj 2018./2019. godini. Proglašen je za najbolji razred od prvog do petog II1, učiteljice Amne Pašić Krečar. Direktorica škole , Aida Petković, je uz prigodan govor uručila diplomu učiteljici i učenicima. Ovaj čin je mnogo značio učenicima, te su motivirani da i narednim godinama , trudom i zalaganjem , postižu najbolji uspjeh u učenju i vladanju.

TERENSKA NASTAVA

U subotu, 11.05. 2019. godine u Visokom realizovana je terenska nastava u okviru koje su učenici predmetne nastave posjetili Turističko-arheološki park “Ravne 2” u pratnji direktorice škole Aide Petković i profesorice Izete Tumbul. Vodiči su ih dočekali na ulasku u tunele. Podijeljeni u dvije grupe učenici su se upoznali
s otkrićem mreže tunela, raskršća, prostorija i jezera; saznali su šta su elektromagnetna polja i ultrazvuk, te kakav je njihov uticaj na ljude; da li voda ima “pamćenje”, zašto je važan kvalitet vode i kako izgleda najstariji keramički blok na svijetu. Nakon izlaska iz tunela naš domaćin je bio gospodin Semir Osmanagić, direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” koji je svojom pričom, energijom i entuzijazmom ovu terensku nastavu učinio posebnom za učenike koji su ga znatiželjno slušali, te će je, sigurni smo, dugo pamtiti kroz sve njene sadržaje.Mr.sc. Izeta Tumbul

Ostalo: https://www.facebook.com/Pyramid.of.the.Sun.Official/ https://www.facebook.com/DrSemirOsmanagich/  


NAJCOOL UŽINA

Učenici V-1 Berin Bešović, Amna Lujinović, Lajla Nikšić, Edin Bećarević i Hamza Alihodzić su se plasirali u finale projekta “U zdravoj školi zdrava djeca” za “Najcool užinu”. 9.5.2019. god. su učenici  sa svojim nastavnicama Alenom Barlov- Siddi i Azrom Kumro išli na snimanje emisije  “Lonci i poklopci”. Gledajmo ih i podržimo njihove ideje u nedjelju, 12.5.2019. god. u 16,30 na TV OBN.


Ekskurzija za učenike IX razredaU periodu od 22.4. do 25.4.2019. godine realizovana je ekskurzija za učenike IX razreda. Učenici su boravili u Bihaću. Posjetili su Jajce, Travničku tvrđavu, upoznali ljepote Plitvičkih jezera i Nacionalnog parka „Una“, posjetili karlovački akvarijum, zoološki vrt u Zagrebu, kao i Ostrožac na Uni. Ekskurzija će se još dugo pamtiti po lijepom ponašanju svih učenika i po dobroj organizaciji. U pratnji učenika su bili nastavnik Fahro Čengić i nastavnice Ajla Kadić i Alena Barlov- Siddi.Halil Kolenda, učenik odjeljenja VIII2 -nada bh fudbala i naš ponos. Član kluba “Akademija” Sarajevo, a od 11. aprila i bh reprezentativac. Želimo mu mnogo sreće u dresu naše reprezentacije.


18.4. 2019.

Učenici drugog razreda su realizovali radionicu „Ekopak za ljepšu i čistu našu planetu“. Tom prilikom su učestvovali u debati vezanoj za ekologiju i igrokazu sa maskotom, simpatičnim  Ekološkom. U prijatnoj atmosferi kroz igru su istakli važnost odlaganja otpada i recikliranja, kao i čuvanja okoliša.

Realizaciji su pomogle učiteljice drugog razreda Amna Pašić Krečar, Ifeta Šuvalija i Irnela Karić sa bibliotekarkom  naše škole Azrom Kumro.

 28.3.2019.

Učenici drugog razreda sa svojim učiteljicama (Amna Pašić Krečar, Ifeta Šuvalija i Irnela Karić) su realizovali sportsku radionicu „Početno plivanje i igre u vodi“ na bazenu Termalna rivijera Ilidža.

 15.4.2019.

Odjeljenje II-3 i učiteljica Irnela Karić relizovali su ogledno ugledni – sat iz predmeta Moja okolina. Kroz grupni rad pomoću aplikacije prezentacije i panoa, učenici su aktivno učestvovali u rješavanju zadataka i pokazali veoma dobro znanje.

19.4.2019.

Povodom Dana planete  Zemlje učenici II-2 odjeljenja i učiteljica Ifeta Šuvalija  realizovali su ogledno – ugledni sat u botaničkom vrtu OŠ „Nafija Sarajlić“. Učenici su zasadili ruže, ukrasne grmove i sitno cvijeće u prijatnoj atmosferi družeći se sa  direktoricom škole Aidom Petković, pedagogicom  Ifetom Bajramović i učiteljicama iz aktiva Amnom Pašić Krečar  i Irnelom Karić.

Dana 27.4.2019. godine u JU OŠ “Porodice ef.Ramić” održano je općinsko/kantonalno takmičenje iz poznavanja saobraćajne kulture koje se sastojalo od teoretskog dijela ( testovi ), i praktičnog dijela (vožnje bicikla). Učenici naše škole nisu se ekipno plasirali dalje, dok je učenik Hamza Alihodžić osvojio prvo mjesto u kategoriji dječaka na Općini Centar.
Čestitamo takmičarima i nastavniku Samiru.Belkiću

12.4.2019. godine u JU OŠ “Safvet-beg Bašagić”  održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Tehnička kultura. Učenici naše škole su ekipno osvojili 6. mjesto. Učenica Larisa Jahić se plasirala na 1. mjesto iz testova za VI razred, a Afan Avdić  je osvojio 3. mjesto iz testova za VII razred. Iz praktičnog rada naši učenici su ekipno osvojili 3. mjesto. Čestitamo takmičarima i nastavnici .Lokmić

NAGRADE ZA NAJUSPJEŠNIJE TAKMIČARE


U utorak, 09. aprila 2019. godine u prostorijama Općine Centar dodijeljene su novčane nagrade najuspješnijim takmičarima na općinskom takmičenju održanom ove školske godine. Načelnik Općine Centar gospodin Nedžad Ajnadžić čestitao je učenicima i nastavnicima, te uručio nagrade najuspješnijim učenicima. Druženje je proteklo u vedrom i svečanom raspoloženju što potvrđuje i osmijeh naše učenice sedmog razreda Aiše Huremović koja je osvojila 3. mjesto na općinskom takmičenju iz Bosanskog jezika i književnosti, Hrvatskog jezika i književnosti, Srpskog jezika i književnosti.
Još jednom upućujemo čestitke ovoj vrijednoj djevojčici i želimo još mnogo uspjeha u daljem školovanju.

 Posjeta Muzeju ratnog djetinjstva

U ponedjeljak, 04.03.2019. godine, učenici IX-3 odjeljenja u pratnji profesorice geografije posjetili su Muzej ratnog djetinjstva. Ovo je prva posjeta učenika naše škole Muzeju, a naš domaćin je bila  bivša učenica škole, Merima Ražanica

ŠKOLSKO TAKMIČENJE


U petak, 22.2. 2019.  u kabinetu br. 48 održano je školsko takmičenje VII razreda iz BJIK, HJIK, SJIK na kojem je učestvovalo šest učenika: Dina Ćuprija VII3, Lejla Džananović VII3, Nejra Hasanović VII1,Aiša Huremović VII2, Amina Klisura VII1i Hamza Veljan VII1. Rezultati takmičenja bit će naknadno proglašeni.


Općinsko takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost

U petak, 15.3.2019. godine u prostorijama OŠ “Isak Samokovlija” održano je općinsko takmičenje iz predmeta Bosanski jezik i književnost, Hrvatski jezik i književnost, Srpski jezik i književnost.Učenica VII razreda Aiša Huremović osvojila je 56 bodova i plasirala se na 3. mjesto, dok su 2.  i 1. mjesto zauzeli učenici sa ostvarenih 56,5 I 57 bodova. Čestitamo našoj Aiši i nastavnici Suzani Timarac! Sretno na kantonalnom takmičenju, 29.3.2019. godine!


U srijedu, 27.3.2019. god, održane su prezentacije razrednih portfolija “Projekt građanin”- Civitas u VII razredu. 

Učenici su uspješno realizovali svoje zadatke. Časovima prezentacije su prisustvovale: Aida Petković, direktorica škole, Ifeta Bajramović, pedagogica, nastavnice Verica Mušović, Ajla Kadić, Enida Prutina, Sanela Balić, Esmina Isaković i studentice na pedagoškoj praksi u našoj školi. Nastavnica građanskog obrazovanja Alena Barlov- Siddi je bila zadužena za ove aktivnosti.

Međunarodna utrka za život “Vivicita”

U nedjelju, 31.3.2019. godine,  održana je Međunarodna utrka za život, poznata kao “Vivicita”. JU OŠ “Nafija Sarajlić” je učestvovala sa velikim brojem učenika, a Halil Kolenda, učenik osmog razreda, završio je među najbolja četiri takmičara u kategoriji osnovnoškolaca.


OBAVJEŠTENJE

Redovna nastava nakon proljetnog raspusta za  školsku  2018/2019.godine  počinje u PONEDJELJAK, 08.04.2019.godine .

Prva smjena (8:00 sati), dolaze učenici II,IV,V, VI i VIII razreda.

Druga smjena (14:00 sati), dolaze učenici I,III,VII i IX razreda.

DRAGI UČENICI, ŽELIMO VAM UGODAN PROLJETNI RASPUST !

U Sarajevu, 29.03.2019.godine                  Direktor škole: Aida Petković, prof.


Škola 21. stoljeća

U organizaciji British Councila, a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, održana je obuka pod nazivom Škola za 21. stoljeće. Trodnevnom obukom, kojom su obuhvaćeni direktori i nastavnici osnovnih škola, razvijane su  vještine kritičkog razmišljanja, mišljenja i rješavanja problema. Osim toga, date su i upute za upotrebu Micro:bit uređaja i osnivanja školskih koding klubova. Obuka za nastavnike održana je u prostorijama naše škole od 22. do 25. aprila 2019. godine, a učestvovali su: Sanela Muratović, Nadia Lokmić, Ajla Kadić, Enida Prutina, Samir Belkić i Mihrudin Salamović.


POSJETA UČENIKA IX RAZREDA GIMNAZIJI DOBRINJA

Učenici IX razreda su u srijedu, 06.3.2019.  u pratnji nastavnica Suzane Timarac i Enide Prutine  posjetili Gimnaziju “Dobrinja “. Ljubazni domaćini su upriličili prijatno druženje uz čaj i domaće kolače. U pratnji direktora i  profesora učenici su obišli sve prostorije škole i družili se s gimnazijalcima.


U sklopu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine u našoj školi se tradicionalno održava kviz znanja iz historije i geografije za učenike VIII razreda. U ovoj školskoj godini pobjedničku ekipu čine učenici VIII1 odjeljenja:  Muhamed Efendić, Sarah Bećarević i Ajsela Jahić.

Čestitamo pobjednicima!


Posjeta  Edina Brankovića našoj školi – državni  reprezentativac u olimpijskoj disciplini short track speed skating (brzo klizanje na kratke staze)

15.02.2018. godine našu školu je posjetio bivši učenik, Edin Branković – državni  reprezentativac u olimpijskoj disciplini short track speed skating (brzo klizanje na kratke staze). Učenicima VIII razreda je održao predavanje o svom životnom putu.
Edin je 2001.godine počeo sa klizanjem ako bi se u to vrijeme moglo nazvati Short Trackom s obzirom na uslove u kojima je trenirao. Sada, nakon četrnaest godina napornog rada i velikog odricanja može se reći da je uspješan sportista, mladi ambasador koji pomaže da olimpijski duh ostane u Sarajevu i sa narednim generacijama. 
Athlecism
• Zlatna Medalja Balkansko Prvenstvo 2014. (Celje)
• Bronzana medalja na 1500m Balkansko prvenstvo 2013. (Izmit)
• Državni prvak 2014. i rekorder na 500, 1000, 1500 m
• Top 15 na EP i Svjetskim Kupovima
• Europsko prvenstvo: polufinalist 2010(Dresden), 2011 (Herenveen), Dordrecht (2015)
• World Cup: Finalist (Dresden), polufinalist 2010, 2011, 2012, 2014.
• Top 10 na SP za juniore 2010. (1500m)
• 2004-2009. zlatni klizač regiona “Alpe Adria Trophy” kroz juniorske kategorijie
• Dobitnik stipendija Međunarodne klizačke federacije 
   kao junior sa progresivnim rezultatskim napretkom
Scientia
• Post Graduate Academy BEGOC 2015, Baku
• Bch Degree Fakultet Sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu
• M.S. Degree Fakultet Sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu
• Ambasdor Olimpijskih igara za mlade 2012 i 2014
• Učenik Generacije u osnovnoj i srednjoj školi
• Učesnik konferencije MOK-a (Međunarodnog olimpijskog komiteta), Los Angeles 2012.
• Dobitnik priznanja `BH Telecom Poslovni partener 2011.
Historijski rezultati za Bosnu i Hercegovinu
Nakon, Taipei-a(WJCH 2010.,top 10), Dresdena (EP 2010.,top15), uslijedio je novi kontinuitet uspješnih nastupa na: EP 2011., 2015 (polufinale 1500m, 15.mjesto), svjetskim kupovima: (polufinala 2011, 2012, 2014, Finale B i 13. mjesto (2011.). Na Balkan Championship 2014. osvojio je Zlato. Bosna i Hercegovina je prvi put nastupila u štafeti na međunarodnom takmičenju na Balkanskom prvenstvu 2014 I osvojila zlatnu medalju. Na navedenim ovim takmičenjima Edin je bio bez timskog osoblja..
http://www.edinbrankovic.info/#naslovna

Igre i vježbe u vodi

U nedjelju, 28.4.2019. godine učenici VI razreda prisustvovali su radionici ” Igre i vježbe u vodi” na Termalnoj rivijeri Ilidža. U pratnji učenika bile su njihove razrednice Amina Mirojević Kamenica i Nadia Lokmić. 

Posjeta Termama

U subotu, 17.5. 2019. godine su ucenici petog razreda u pratnji razrednica Esme Fazlagic- Idrizovic i Edine Konak posjetili Termalnu rivijeru Ilidza. Plivajuci i igrajuci se proveli su nezaboravan dan.


Posjeta “Tunelu spasa”

U ponedjeljak, 13.5. 2019. godine učenici devetog razreda su posjetili “Tunel spasa” u pratnji razrednica Safije Husić, SuzaneTimarac i Ajle Kadić. Finansijsku podršku za ovu posjetu je obezbijedila Općina Centar.


PRVO mjesto na državnom takmičenju „Olimpijada njemačkog jezika 2019.”

Na državnom takmičenju iz njemačkog jezika u organizaciji Goethe-Instituta BiH održanom u petak, 10. maja, predstavnica naše škole Azra Farah Behrić, učenica IX-3 odjeljenja, postigla je vrhunske rezultate osvojivši PRVO mjesto s maksimalnim brojem bodova.Čestitamo našoj Azri Farah i njenoj vrijednoj nastavnici Esmi Fazlagić-Idrizović na ovom izuzetnom uspjehu! 


TERENSKA NASTAVA UČENIKA OSMOG RAZREDA

Grupa učenika osmog razreda u pratnji Izete Tumbul, profesorice geografije i Društva/Kultura/Religije,
posjetili su Mali muzej BiH i tom prilikom razgovarali sa osnivačem muzeja, gospodinom Džemalom
Šurkovićem. Unutrašnjost Malog muzeja BiH krase ogromni hrast koji “raste” iz kamena na kojem je uklesan ljiljan, simbol srednjovjekovne kraljevske Bosne i na njemu je predstavljena dinastija srednjovjekovnih  bosanskih vladara Kotromanića. Tu je replika štita i mača Kotromanića, stećka iz Radimlje, Povelja Kulina bana, sebilj, Latinska ćuprija, tradicionalna bosanska soba. Učenici su prošetali Alejom ambasadora, uzvodno uz tok Miljacke, a u povratku i Baščaršijom.
Mr.sc. Izeta Tumbul


ODBOJKAŠKO TAKMIČENJE ZA DJEVOJČICEU ponedjeljak, 29. aprila, u okviru odbojkaškog takmičenja za djevojčice Opštine Centar,  OŠ “Nafija Sarajlić” je uzela učešće u grupi C. Naše odbojkašice su prvu utakmicu igrale  sa ekipom OŠ “Vladislav Skarić” i pobijedile rezultatom  2:0. Druga utakmica je odigrana sa ekipom OŠ “Alija Nametak” koja je pobijedila rezultatom 2:0. Čestitamo našim odbojkašicama i želimo  mnogo sreće i uspjeha na budućim utakmicama.


Dan planete Zemlje

22.4.2019.

U povodu Dana planete Zemlje,  11 učenika/ca naše škole iz VII-1 odjeljenja na poziv Evropske unije, posjetili su  INFO prostorije. Tom prilikom učenici/ce su gledali film „Neukroćena Rumunija“. Film je prikazan u saradnji sa Ambasadom Rumunije, a upoznaje nas  s   raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta i netaknutom prirode na prostorima Rumunije.U pratnji učenika/ca bile  su učiteljica Esmina Isaković i bibliotekarka škole Azra Kumro.


12.4.2019. godine u JU OŠ “Safvet-beg Bašagić”  održano je općinsko takmičenje iz nastavnog predmeta Tehnička kultura. Učenici naše škole su ekipno osvojili 6. mjesto. Učenica Larisa Jahić se plasirala na 1. mjesto iz testova za VI razred, a Afan Avdić  je osvojio 3. mjesto iz testova za VII razred. Iz praktičnog rada naši učenici su ekipno osvojili 3. mjesto. Čestitamo takmičarima i nastavnici .Lokmić

Učenici OŠ „Nafija Sarajlić“ dobili svoj „botanički kutak“

Našoj školi je  21.3.2019. godine dodijeljen prostor za botanički vrt od strane Općine Centar. Učenici od trećeg do devetog razreda naše škole su prvo očistili teren i prekopali dio zemljišta za mali vrt uz pomoć uposlenika Kantonalnog javnog preduzeća „Park“ koji su partneri Općini Centar u ovom projektu, a zatim zasadili razno cvijeće i drveće na zelenoj površini. Prostor se nalazi  na kraju biciklističke staze u Alipašinoj ulici kod Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu.Za TV SA  govorila je direktorica naše škole  Aida Petković.

Prilog na stranici TVSA


O G L A S ZA UPIS UČENIKA (ŠKOLSKIH OBAVEZNIKA) U PRVI RAZRED ZA ŠKOLSKU 2019/2020.GODINU

Školski obveznici za upis u redovnu školu su sva djeca koja do 1. marta 2019.godine navrše pet i po godina života. (Upis djece u prvi (I) razred obavlja se u mjesecu aprilu 2019. godine, a samo u izuzetno opravdanim slučajevima u mjesecu augustu, svakim radnim danom od 10,00 do 14,00 sati u sekretarijatu škole. Više klikom na link


Škola 21. stoljeća

U organizaciji British Councila, a u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja, nauke i mladih Kantona Sarajevo, održana je obuka pod nazivom Škola za 21. stoljeće. Trodnevnom obukom, kojom su obuhvaćeni direktori i nastavnici osnovnih škola, razvijane su  vještine kritičkog razmišljanja, mišljenja i rješavanja problema. Osim toga, date su i upute za upotrebu Micro:bit uređaja i osnivanja školskih koding klubova. Obuka za nastavnike održana je u prostorijama naše škole od 22. do 25. aprila 2019. godine, a učestvovali su: Sanela Muratović, Nadia Lokmić, Ajla Kadić, Enida Prutina, Samir Belkić i Mihrudin Salamović.